"Příští zastávka: Nové Skorotice". Celostátní změny v dopravě se blíží, dotknou se i ústecké MHD

Neděle 15. prosince 2019 je celostátním dnem určeným k implementaci změn v dopravních podnicích a provozech. Úpravy a změny se tak dotknou nejen například Českých drah, ale také i ústeckého dopravního podniku. Cestující se tak například mohou těšit na novou zastávku. 
Cestující linek 15 a 16 se mohou těšit na novou zastávku "Nové Skorotice" (Jakub Ševic)

Od 15. prosince začnou platit po celé České republice změny, které si připravily jednotliví provozovatelé veřejné dopravy. Ani Dopravní podnik města Ústí nad Labem nezůstává pozadu a pro své cestující připravil několik zásadních změn. 

Příští zastávka: Nové Skorotice

Tou nejzajímavější je bezesporu uvedení do provozu nové autobusové zastávky Nové Skorotice, kterou budou obsluhovat linky číslo 15 a 16. Zastávka bude umístěna mezi stanicemi Božtěšice obec a Božtěšice, konkrétně v ulici Petrovická nedaleko od okružní křižovatky ulic Petrovická x Nové Aleje x K Čepci
Společná nástupní hrana bude sloužit pro spoje jedoucí jak směrem do Habrovic, tak i do centra města. Proto je potřeba si ohlídat, kam přijíždějící autobus směřuje; cílová stanice společně s linkou jsou uvedeny na předním i bočním panelu autobusu. 

Situování nové zastávky autobusových linek číslo 15 a 16 (mapy.cz)
Zároveň od tohoto data dojde ke změně jízdního řádu u obou výše zmíněných linek. Obsluha Dolních Zálezel linkou číslo 15 však bude nezměněna. Pro detailní informace o změně jízdního řádu využijte oficiální vyhledávač na webu Dopravního podniku.

Dobětice točna pouze jako výstupní zastávka

Další podstatnou změnou je zrušení nástupní zastávky Dobětice točna pro trolejbusové linky 43, 53 a 54. Cestující tak pro nástup do trolejbusu budou muset nově využít pouze zastávku Dobětice, která je vzdálená přibližně 80 m od trolejbusové točny. 

Zastávka Dobětice točna tak bude od 15. prosince 2019 sloužit pouze pro výstup cestujících. V zastávce tak nebude zastavovat ani autobusová linka číslo 23 jedoucí k předlické vozovně autobusů.
Cestujícím už nebude umožněn nástup v zastávce Dobětice Točna (Jakub Ševic)
U ostatních trolejbusových a autobusových linek provozovaných Dopravním podnikem města Ústí nad Labem a.s. se žádné výrazné změny neplánují. U autobusové linky číslo 2 dojde akorát k časovému posunu u dopoledních a odpoledních spojů. Doporučujeme proto sledovat jízdní řád uvedený na webové stránce dopravního podniku nebo ten, který bude vyvěšen v prostoru zastávky. 

Další Celostátní změny v dopravě jsou naplánovány na sobotu 12. prosince 2020.





"Příští zastávka: Nové Skorotice". Celostátní změny v dopravě se blíží, dotknou se i ústecké MHD "Příští zastávka: Nové Skorotice". Celostátní změny v dopravě se blíží, dotknou se i ústecké MHD Reviewed by Ondřej Novák on 22.11.19 Rating: 5

Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.