Výluka v Předlicích pokračuje, cestující musí přestupovat na náhradní dopravu

Cestující linek 57 a 62 musí od září přestupovat na autobusy (foto Jakub Ševic)
Výstavba okružní křižovatky v Nových Předlicích si společně se zahájením nového školního roku vyžádala další změny v linkovém vedení ústecké městské hromadné dopravy. Zatím co v době letních prázdnin byla zavedena náhradní autobusová doprava, která nahradila trolejbusové linky 57 a 62 v jejich celé délce, od pondělí 2. září 2019 jsou tyto linky rozděleny na dva provozní úseky. Trolejbusy tak obsluhují pouze úseky Mojžíř - Divadlo (linka 57) a Karla IV. - Divadlo (linka 62). V centrální stanici pak dochází k přestupu cestujících na autobusy náhradní dopravy, ty pak pokračují do Starých Předlic nebo na konečnou Globus v Trmicích. 

Původně se však s variantou, že trolejbusové linky 57 a 62 budou rozděleny na dva úseky, vůbec nepočítalo. Důvodem k primárně cestujícími neoblíbenému řešení situace byla především technologická chyba na straně zhotovitele stavby, který zaměnil jednotlivé etapy výstavby okružní křižovatky ulic Hrbovická - Majakovského - Tovární. Kvůli tomu musel Dopravní podnik města Ústí nad Labem od poloviny srpna urychleně hledat nejoptimálnější řešení této situace. Vzhledem k vysokému počtu z provozu odstavených autobusů, které dopravní podnik nestíhá opravovat a s nástupem školního roku, kdy je potřeba každý den na linky vypravovat větší množství vozidel z provozovny Předlice, bylo přikročeno právě k variantě rozdělení linek na dva úseky.

Zajištění obsluhy úseku Divadlo - Staré Předlice/Globus zabezpečují 4 autobusy. I přesto, že je ve stanici Divadlo garantovaná návaznost na přestup, v první den tomu tak nebylo. Jedním z důvodu také mohlo být, že ve vozových jízdních řádech, určených pro řidiče, nebylo uvedeno, kde se mají s autobusy v centru města otáčet; část z nich proto po vystoupení cestujících pokračovala manipulačně na obratiště Uhlozbyt, někteří řidiči se rozhodli otáčet kolem ostrůvku v centrální stanici.

Objízdné trasy spojené s výstavbou okružní křižovatky se také dotkly autobusových linek 2, 3, 7, 18 a noční autobusové linky 42. Pro všechny linky tak byla dočasně zrušena zastávka Nové Předlice. Ukončení těchto opatření městské hromadné dopravy má přímou souvislost s postupným dokončováním stavebních prací, kdy tomu však dojde zatím není stále jasné. 

Během prázdnin byl na NAD za linku 57 nasazen i minibus Dekstra (foto Lukáš B. Škopek)




Výluka v Předlicích pokračuje, cestující musí přestupovat na náhradní dopravu Výluka v Předlicích pokračuje, cestující musí přestupovat na náhradní dopravu Reviewed by Ondřej Novák on 7.9.19 Rating: 5

Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.