Změna času, státní svátek, podzimní prázdniny. To vše ovlivní ústeckou MHD

V neděli končí letní čas, v pondělí je státní svátek a hned na to v úterý a ve středu mají studenti podzimní prázdniny. Všechny tyto události více či méně ovlivní provoz autobusových a trolejbusových linek městské hromadné dopravy v Ústí nad Labem. Pojďme se společně podívat na to, jaká omezení se týkají cestujících. 
Trolejbusy Škoda 28Tr připravené na výjezd nočních linek 43 a 46 před branami trolejbusové vozovny (autor: Ma Tes)

Neděle 27. října 2019 - konec letního času

V neděli nás čeká tradiční změna času, končí totiž ten letní a začíná zimní čas. V 03:00 v noci si tak posuneme hodinky o jednu hodinu dozadu, díky čemuž si aspoň o hodinu přispíme. Na rozdíl od změny času v první půlce roku, tato změna žádným zásadním způsobem neovlivní provoz nočních linek MHD v Ústí nad Labem:

Na lince číslo 13 pojedou noční spoje s odjezdem v 02:11 ze zastávky Divadlo a v 02:22 ze zastávky Svádov pouze podle letního času. 

Na ostatních nočních linkách, tedy linkách 41, 42, 43 a 46, se žádná mimořádná opatření nechystají. 

Pondělí 28. října 2019 - státní svátek 

V pondělí oslavíme vznik samostatného československého státu a přesto, že bude pondělí, linky Dopravního podniku města Ústí nad Labem pojedou podle nedělního jízdního řádu. Do provozu tak nevyjedou ani školní trolejbusové linky 58 a 59

Úterý 29. října 2019 a středa 30. října 2019 - podzimní prázdniny

Studenti základních a středních škol čeká prodloužený víkend, do školy nejdou ani v pondělí, ani v úterý ba dokonce ani ve středu, mají totiž podzimní prázdniny. Právě v úterý a ve středu dojde například ke zrušení několika tzv. "školních" spojů: 

Spoj na lince číslo  9  s odjezdem ve 12:49 ze zastávky Divadlo bude v tento den ukončen v zastávce Nové Krematorium. Vzhledem k tomu tak nepojede spoj ve 13:12 ze zastávky Kojetice. 

Na lince číslo 15 je zrušen spoj s odjezdem v 07:05 ze zastávky Vaňov do zastávky Revoluční. Spoje, které obsluhují zastávku Dolní Zálezly však budou v provozu bez omezení.

Spoj na lince 16, který ve 14:11 odjíždí ze zastávky Všebořice, bude ukončen v zastávce Strážky. Vzhledem k tomu tak nepojede spoj ze zastávky Neznabohy s odjezdem ve 14:32. 

Na lince číslo 19 nebude obsloužen spoj, který z Mírového náměstí odjíždí v 07:27 směrem na Václavské náměstí. 

Spoj linky 27, který odjíždí ze zastávky Vozovna DP ve 12:40 bude ukončen v zastávce Brná. Kvůli tomu nebude obsloužen spoj ze zastávky Církvice s odjezdem ve 13:28. 

Trolejbusové linky číslo 58 a 59 nebudou v době podzimních prázdnin v provozu.
Změna času, státní svátek, podzimní prázdniny. To vše ovlivní ústeckou MHD Změna času, státní svátek, podzimní prázdniny. To vše ovlivní ústeckou MHD Reviewed by Ondřej Novák on 21.10.19 Rating: 5

Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.