Nový minibus začal vozit cestující

Foto Jakub Ševic

Tento týden se poprvé v ostrém provozu objevil nový minibus Dopravního podniku města Ústí nad Labem. Své první cestující svezl na lince číslo 16, která v pracovní dny spojuje obec Strážky s městskou čtvrtí Všebořice. Vypraven bude ale i na jiné linky.

V úterní odpoledne, 9. července, se poprvé v na lince objevil zcela nový minibus ústeckého dopravního podniku. Vůz, který nese evidenční číslo 300, byl nejprve vypraven na odpolední část kurzu 1601, první cestující se tak s tímto autobusem mohli svézt na lince 16, která tangenciálně spojuje obec Strážky s ústeckou městskou čtvrtí Všebořice, kde dochází k přestupu na navazující trolejbusové linky číslo 54 a 56. 

Odpoledne pak bylo možné vozidlo zastihnout na lince číslo 2 a poté i na lince 13 spojující centrum města Ústí nad Labem s nedalekou obcí Svádov a Olešnice. Podle dostupných informací by měl být tento minibus vypravován stabilně na autobusové linky, kde není příliš vysoká poptávka po přepravě. Především se tak jedná o autobusové linky 2, 13 a 16. Část kurzů, na které by měl být vůz s číslem 300 vypraven, však přejíždějí například i linky číslo 17 a 27 jedoucí do Brné a Církvic. Otázkou tak zůstává, zda se Dekstra podívá i na tyto linky, nebo bude docházet k výměně vozidel.

Vystavený minibus v rámci DDOD ve vozovně Všebořice
Autobus Dekstra typu LF 38 je postaven na podvozku dodávky Iveco Daily 70C14G. Vůz dokáže přepravit až 38 cestujících, z toho 15 sedících. Vůz byl do Ústí nad Labem dodán 6. května 2019. Obyvatelé města se s ním mohli prvně setkat na Dětském Dni otevřených Dveří v ústecké trolejbusové vozovně začátkem července. Vůz však na DDOD nebyl, na rozdíl od spousty ostatních vystavených vozidel, přístupný do interiéru. Návštěvníci ho tak mohli obdivovat pouze z venku. 

Autobus byl původně objednán pro připravovanou novou linku, která měla obsluhovat zahrádkářskou kolonii na Střekově. Od tohoto projektu se však prozatím upustilo.  

Nový minibus začal vozit cestující Nový minibus začal vozit cestující Reviewed by Ondřej Novák on 11.7.19 Rating: 5

Žádné komentáře:

Používá technologii služby Blogger.